Een zolder wordt door veel mensen gebruikt als opbergplek voor oude kleding, misschien wat skispullen en meestal ook de kerstversiering. Deze invulling van de zolder is natuurlijk prima, maar als u ruimte tekort komt in uw huis kan het verbouwen van een zolder een goede oplossing zijn.

Zolder verbouwen tot slaapkamer

Niet elke zolder kan direct worden gebruikt als slaapkamer. Het kan zijn dat de nok te laag is. Door middel van een nokverhoging krijgt u extra ruimte zodat u gemakkelijk kan staan. Het is ook mogelijk om een dakkapel te laten plaatsen. Door een dakkapel te plaatsen kunt u op een goedkope manier meer ruimte en lichtinval creëren. Zo is het gemakkelijker om een slaapkamer vorm te geven. Bovendien wordt de waarde van uw woning hoger door het plaatsen van een dakkapel op een schuin dak.

Prijzen dakkapel

De prijzen van een dakkapel variëren sterk. De prijs is onder andere afhankelijk van de grootte en de breedte van het te plaatsen dakkapel. Vraag daarom een vrijblijvende offerte op.

Isolatie zolder

Veel zolders zijn niet geïsoleerd. Om het aangenaam te maken op zolder is isolatie zeker iets dat gedaan moet worden. Wanneer de isolatie niet goed geregeld is kan het in de winter erg koud worden en in de zomer juist heel erg warm.

Indeling zolder

De indeling van een zolder is erg belangrijk. Er kan bijvoorbeeld gebruik gemaakt worden van de schuine zijdes en een schuifkast gemaakt worden. Ook een bedstee onder een schuine zijde is een optie. Voornamelijk kinderen vinden het leuk om in een bedstee te slapen.

Mansbouw Dordrecht

Mansbouw Dordrecht is gespecialiseerd in verbouwingen en helpt u graag uw zolder te verbouwen tot zolderkamer. Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Neem contact met ons op