Een verbouwing is ingrijpend, spannend en behoorlijk intens. Er komt veel bij kijken en er ontstaan vaak onvoorziene situaties, waardoor het uiteindelijk meer tijd en geld kost dan u had verwacht. Daarom is het in veel gevallen verstandig uw verbouwing over te laten aan een aannemer. Een goede aannemer coördineert het hele project en neemt al het geregel en ‘gedoe’ voor u uit handen. Maar hoe vind én kiest u de juiste aannemer voor uw klus?

Zet uw wensen op papier

Het is slim om tijdig op zoek te gaan naar een aannemer. Denk alvast na over wat u precies wilt van de aannemer en zet uw wensen en eisen op papier. Omschrijf hoe u de verbouwing wilt hebben, wat de planning en het budget is. Zet zo veel mogelijk details op een rij om uw wens concreet te maken. Dit maakt het kiezen een stuk makkelijker en is ook handig bij het opvragen van offertes. Neem hier de tijd voor, er zijn veel details om over na te denken.

Waar vindt u een goede aannemer?

Het kan verleidelijk zijn om een persoonlijke bekende als aannemer in te huren. Dit is meestal geen goed idee. Een aannemer vertrouw je een flinke klus toe. Dit kan fout lopen door verwachtingen die niet nagekomen worden en afspraken die niet duidelijk zijn. Een goede aannemer pluk je ook niet zo maar van het internet.

Kijk eens kritisch naar de klus die u heeft. Een klein bouwbedrijf kan misschien wel ja zeggen, maar het risico bestaat dat de klus toch te groot blijkt te zijn. Vraag rond bij bekenden die pas verbouwd hebben en bekijk de aannemersbedrijven in de regio. Kijk eens rond op de website van de aannemer en lees referenties. Zijn de ervaringen (overwegend) positief? Dan kunt u een offerte opvragen of contact opnemen!

Selecteer aannemers en vraag offertes op

Het eisen-en wensenlijstje is gemaakt en u heeft u verdiept in verschillende aannemers. Tijd om een aantal aannemers te selecteren en offertes op te vragen! Met welke aannemer gaat u uiteindelijk in zee en op basis waarvan doet u dat? Dat kan onder andere door te keuren op contactsnelheid; hoe snel reageren aannemers op e-mails en telefoontjes. Ook belangrijk, heeft u de offerte op tijd binnen gekregen? Worden de werkzaamheden die u wilt goed beschreven, inclusief materialen en eventuele vergunningen? Wat staat er over betalingstermijnen? Ook de afgesproken termijn is belangrijk. Is de aannemer op tijd klaar en is alles gereed op de afgesproken datum? Bespreek dit en vraag bijvoorbeeld een korting van 5% op de algehele factuur bij een week uitloop, of vraag wat de consequenties zijn als u zelf tussentijds wijzigingen aanvraagt. Het is belangrijk om alle afspraken op papier vast te leggen.

Klikt het?

Een aannemer kan nog zo goed werk afleveren, de klik is minstens zo belangrijk. Ga het gesprek aan en kijk of het klikt. Een aannemer moet je kunnen vertrouwen en het is fijn als de communicatie soepel en prettig verloopt. Communicatie is het sleutelwoord voor een succesvolle verbouwing. U moet immers veel samenwerken.

Mansbouw Dordrecht

Bent u op zoek naar een betrouwbare aannemer in de omgeving van Dordrecht? Wilt u een dakkapel laten plaatsen, uw keuken uitbouwen of een renovatie laten uitvoeren? Mansbouw Dordrecht denkt graag met u mee over de verbouwing die voldoet aan al uw wensen. Wij ondersteunen het gehele bouwproces; vanaf de bouwtekeningen, het regelen van vergunningen tot aan het aftimmeren en betegelen. Als aannemer hebben wij al vele projecten in de omgeving Dordrecht, Papendrecht en Zwijndrecht succesvol opgeleverd.

Heeft u een vraag, of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op. Wij zullen binnen 2 werkdagen contact met u opnemen.

Neem contact met ons op