5 voordelen van een dakkapel

De bovenste verdieping of zolder is waarschijnlijk de meest ondergewaardeerde ruimte van het huis. Het is er vaak donker en de ruimte is beperkt door het schuine dak. Vaak wordt de zolder dan ook gebruikt als opslagplaats voor rommel. En dat is zonde, want zo maakt u niet optimaal gebruik van de ruimte die er wel degelijk is. Met een dakkapel maakt u van uw rommelzolder een volwaardige woonruimte. Wij geven u de vijf belangrijkste voordelen van een dakkapel.

1. Meer lichtinval

Menig zolderkamer is donker doordat er weinig daglicht naar binnen valt. Natuurlijk is dit op te lossen met kunstlicht. Daglicht is echter vaak een stuk prettiger én bovendien beter voor de gezondheid en productiviteit. Een dakkapel is voorzien van ramen waardoor er in één keer een stuk meer lichtinval gecreëerd wordt. Bovendien wordt dit effect versterkt doordat een dakkapel ook voor meer ruimte zorgt waardoor de voorheen donkere zolderkamer opeens aanvoelt als een grote lichte ruimte.

2. Extra ruimte dankzij dakkapel

Het grootste probleem van een zolderruimte zijn vaak de schuine wanden van het dak. Hierdoor wordt de effectieve ruimte beperkt doordat er minder ruimte is om te staan en te lopen. Een dakkapel lost dit probleem eenvoudig op. Doordat u meer ruimte heeft om rechtop te staan, wordt de bruikbare vloeroppervlakte ook vergroot. Hierdoor wordt die donkere rommelkamer opeens heel geschikt als extra slaapkamer, logeerkamer, kantoor of hobbykamer.

3. Vergroot de waarde van uw woning

De extra ruimte en lichtinval hebben tevens een positief effect op de waarde van de woning. De waarde van uw woning wordt namelijk gedeeltelijk bepaalt door het aantal bruikbare vierkante meters. De investering voor een dakkapel ziet u dus op den duur ook terug in de prijs en verkoopbaarheid van uw woning.

4. Beter uitzicht

Behalve meer licht, heeft u dankzij een dakkapel ook een beter uitzicht vanaf uw bovenste verdieping. Bij een dakraam ziet u meestal niet meer dan de lucht, tenzij u het dakraam opent. Vanuit een dakkapel heeft u echter een weids uitzicht over de directe omgeving. Een ideale plek dus om heerlijk te dagdromen of om een werk- of studieplek te creëren.

5. Energiebesparing

Een voordeel waar veel mensen niet zo snel aan denken bij een dakkapel is energiebesparing. Toch isoleert een dakkapel de ruimte. Daarbij geldt: hoe nieuwer de dakkapel, hoe beter de isolatiewaarde. Bovendien valt er dankzij een dakkapel meer zonlicht naar binnen, waardoor u minder hoeft te stoken en de verlichting vaker uit kan blijven. Is uw dak niet of slecht geïsoleerd en wilt u het meteen helemaal goed aanpakken? Combineer dan het plaatsen van een dakkapel met het isoleren van het dak. Vaak kunt u hier subsidie voor krijgen. Bent u op zoek naar een aannemer in Dordrecht of omgeving die u hier meer over kan vertellen? Wij voorzien u graag van informatie.

Kortom, het plaatsen van een dakkapel is in veel gevallen een investering die zich dubbel en dwars terugbetaald. Het is bovendien een redelijk eenvoudige verbouwing die direct een positief effect heeft op uw wooncomfort. Wilt u meer informatie of advies op maat? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.