De aanbouw van een serre aan een woning heeft de afgelopen jaren een sterke ontwikkeling doorgemaakt in Nederland. Een serre is inmiddels ontzettend populair. Het aanbouwen van een serre zorgt ervoor dat uw tuin betrokken wordt bij de huiskamer. Er zijn veel soorten en opties voor een serre. Kiest u voor een kleine of grote serre en welke materialen moeten er gebruikt worden?

Mogelijkheid serre aan huis

Voorheen leek een serre op een aanbouw met veel glas en een schuifdeur. Met de verbinding met de tuin leek deze serre meer op een overdekt terras. Tegenwoordig kan een serre op maat gemaakt worden of kan er gekozen worden voor een kant-en-klare serre. Deze kant-en-klare serres zijn een goedkopere variant en zijn relatief snel te plaatsen.

Voordelen van een serre

  • Meer genieten van de zon

In een serre kun je al van de zon genieten als de temperatuur buiten nog niet zo aangenaam is.

  • Meerwaarde van een woning

Het plaatsen van een serre is niet goedkoop maar verhoogt de waarde van de woning door de extra m2.

  • Meer woonruimte

Met een aanbouw zoals een serre wordt er een extra ruimte gecreëerd om te leven. Tevens zorgt een serre met glas voor meer licht in huis.

  • Meer contact met buiten

In de winter kan de zon het huis gemakkelijker opwarmen. Een serre met veel glas zorgt voor een lagere energierekening in de winter.

Vergunning serre

Voor de bouw van een serre is niet altijd een vergunning nodig. Dit is afhankelijk van de grootte van de serre. Wanneer u aan de achterkant van de woning een serre bouwt die korter is dan 2,5 meter dan is er geen vergunning nodig.

In alle andere gevallen doet u er wel verstandig aan om een vergunning aan te vragen. Mansbouw Dordrecht heeft veel ervaring met het aanvragen van vergunningen bij de gemeente Dordrecht en helpt u hier graag bij.

Kosten serre

De kosten voor een serre is afhankelijk van de gekozen serre. Kiest u voor een op maat gemaakte serre of voor een kant-en-klare serre?

Het op maat laten maken van een serre is arbeidsintensiever dan een kant-en-klare serre. Hierdoor zijn de kosten ook hoger. De afmetingen van de serre zijn natuurlijk ook van belang voor de totale kosten van een serre. De kosten per vierkante meter worden echter lager wanneer de serre groter is.

Afhankelijk van het gekozen materiaal, vierkante meters en de voorkeur voor een serre kan er een offerte op maat gemaakt worden. Neem daarvoor contact met ons op. Wij helpen u graag!

Mansbouw Dordrecht

Het aanbouwen van een serre is een investering in uw huis en biedt veel woongemak als de serre vakkundig geplaatst is. Vertrouw daarom op de specialisten van Mansbouw Dordrecht. Wij hebben jarenlange ervaring in het plaatsen van verschillende soorten aanbouwen.

Vraag nu een offerte op maat op voor uw serre!

Neem contact met ons op