Wilt u graag meer woonruimte, maar heeft u niet de wens of de mogelijkheid om te verhuizen? Dan is verbouwen vaak een goede optie. Wie meer woonruimte wil creëren, denkt dan al snel aan het plaatsen van een uitbouw. Daar moet u dan echter wel de nodige ruimte voor hebben. Ontbreekt deze? Onderzoek dan de mogelijkheden om in de hoogte te werken. Kiezen voor een dakopbouw kan namelijk vele voordelen opleveren. Wij zetten de drie belangrijkste voor u op een rij!

1. Meer woongenoot door extra ruimte

Een dakopbouw is een relatief eenvoudige en mooi oplossing, voor wie graag meer leefruimte wil creëren. Met een opbouw kan in veel gevallen zelfs een hele nieuwe verdieping gecreëerd worden. Doordat de lichtinval en de loophoogte meestal optimaal is, kunt u deze nieuwe ruimte voor alle doeleinden gebruiken. Een nieuwe werkkamer, een enorme walk-in-closet of een fijne hobbykamer? Een goed aannemersbedrijf kan het allemaal voor u realiseren, door middel van een opbouw!

2. Een ruimte die voldoet aan uw eigen wensen

Een ander groot voordeel van een dakopbouw, is dat er heel erg veel te kiezen is. Een dakopbouw maakt het daardoor mogelijk om een ruimte te creëren, die exact voldoet aan uw doelen en wensen. Zo kunt u in de meeste gevallen bijvoorbeeld kiezen uit een houten uitvoering of één van kunststof. Ook met betrekking tot de buitenbekleding, de ventilatiemogelijkheden, ramen, kozijnen, lichtinval en zonwering, zijn de keuzes veelal talrijk. U kunt daarom altijd kiezen voor een opbouw die helemaal bij u past. Kies bijvoorbeeld voor een opbouw, gemaakt van materialen in de stijl van de rest van uw huis of juist voor een speels contrast.

3. Waardevermeerdering van uw huis

Een ander voordeel van een opbouw, is dat het de waarde van uw huis zal doen stijgen. Wellicht een voordeel dat niet gelijk zichtbaar is, maar erg prettig is wanneer het huis een keer verkocht moet worden. Zeker in de stedelijke gebieden is ruimte erg schaars en het toevoegen van een extra slaap- of werkkamer, levert daarom geld op. In tegenstelling tot een uitbouw, snoept een opbouw bovendien niets van uw tuin af. U verliest dus geen ruimte, maar creëert wel een volwaardige extra kamer. Niet onbelangrijk is ook dat een opbouw vaak zorgt voor meer lichtinval en goed bij de rest van het huis past. Hierdoor zal de verbouwing bijna altijd bij potentiële kopers in de smaak vallen!

Wilt u meer informatie over het creëren van extra ruimte door middel van een opbouw? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij geven u graag meer informatie en een persoonlijk advies!