Er zijn verschillende redenen om een huis te laten verbouwen. U kunt hierbij denken aan het creëren van meer ruimte, voor een betere lichtinval of om versleten materialen of onderdelen te vervangen door nieuwe. Zo’n verbouwing is vaak lastiger dan het op eerste oog lijkt. Niet alleen komt er veel bij kijken, u staat vaak ook voor onvoorziene situaties, waardoor het achteraf veel meer tijd en geld kost dan u van tevoren had ingeschat. Om die reden hebben wij in dit artikel een aantal “verbouwingszaken” voor u op een rijtje gezet. Zaken waar u op moet letten wanneer u uw huis laat verbouwen.

Plan en budgeteer uw verbouwing

Een van de zaken om rekening mee te houden wanneer u uw huis laat verbouwen, is de voorbereiding. De tijd die u nu in de voorbereiding steekt, komt later dubbel en dwars terug. Plan en budgeteer daarom uw verbouwing voordat deze daadwerkelijk plaats gaat vinden. Bedenk wat u wilt en zet, schets of teken dat op papier. Bepaal of u voor het laten verbouwen van uw huis geld gaat lenen of dat u een gedeelte van uw spaargeld gaat gebruiken.

Laat uw verbouwing over aan specialisten

In de meeste gevallen is het raadzaam om een verbouwing over te laten aan specialisten, zoals een aannemer. Zo denkt een specialist graag met u mee over wat u in gedachten heeft: een verbouwing die volledig aan al uw wensen voldoet en een optimaal eindresultaat waar u nog vele jaren van kunt genieten. Handig hierbij is om meerdere gespecificeerde offertes op te vragen bij verschillende aanbieders, zodat u genoeg tijd heeft om vervolgens met de beste aanbieder verder te onderhandelen. Immers, een eerlijke en scherpe prijs heeft tijd nodig.

Bekijk reviews, referenties en meer

Wanneer u van plan bent uw huis te laten verbouwen door een specialist, is het aan te raden om reviews (zoals: “wat zeggen anderen?” of “klanten vertellen”) te bekijken. Daarnaast is het van belang om ervoor te zorgen dat u referenties heeft van bijvoorbeeld vrienden of kennissen of dat de specialist is aangesloten bij een betrouwbare instantie of een keurmerk heeft. Verder willen wij u graag nog meegeven dat u er op moet letten dat u voorafgaand aan een verbouwing alle afspraken op papier heeft staan. Een goede betalingsregeling tenslotte is er een waarbij u nooit “voorfinanciert”.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Mansbouw Dordrecht B.V. of wilt u graag een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!