Hoe kiest u de juiste aannemer voor renovatie- en reparatiewerk? Bekijk onze checklist!

Op zoek naar een geschikte aannemer voor reparatie- of renovatiewerk? Wanneer u op internet surft, ziet u al snel door de bomen het bos niet meer. Waarschijnlijk wordt u overspoeld door vele aannemers die allemaal mooie beloften doen. In veel gevallen betreft het goede aannemers die inderdaad uitstekend werk verrichten maar helaas is dit niet altijd van toepassing. Om er zeker van te zijn dat u een geschikte aannemer kiest, hebben wij een checklist opgesteld. Zo kiest u gegarandeerd een betrouwbare en geschikte partij!

1. Transparantie en betrouwbaarheid

Veel van onze klanten weten niet exact wat de werkzaamheden zijn van een aannemer. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een aannemer die transparant en duidelijk is tijdens het gehele proces. Zo bent ook u op de hoogte van wat er gaat gebeuren en kunt u betere keuzes maken. Een aannemer die helder en duidelijk antwoord kan geven op vragen, heeft naast een goed gevoel ook meer kans op een beter eindresultaat. Peil daarom altijd in een eerste gesprek in hoeverre uw potentiële aannemer bereidt is om zich in u te verplaatsen en meedenkt. Dit is vaak representatief voor het verdere verloop van het werkproces.

2. Afspraken

Het volgende punt op de checklist heeft te maken met goede afspraken. Check in het beginstadium altijd hoe uw aannemer omgaat met het maken van afspraken. Belt hij/zij op de afgesproken datum en tijd? Krijgt u een bevestiging per e-mail na een telefonische afspraak? Dit zijn allemaal factoren die meewegen bij het kiezen van een betrouwbare aannemer. Dit alles vergroot de kans dat u een juiste aannemer kiest met het beste eindresultaat.

3. Wees kritisch

Niet alleen de aannemer maar ook u bent verantwoordelijk voor de samenwerking en bijkomende werkproces. Door kritisch te kijken naar de aannemer, de ontvangen offerte en de manier van werken, kunt u ervoor zorgen dat u niet voor verrassingen komt te staan. Lijkt de offerteprijs te mooi om waar te zijn? Kijk dan goed of de kwaliteit van de werkzaamheden overeenkomen met de standaard die u in gedachte heeft.

Hopelijk hebben wij u aan de hand van deze checklist, inzicht kunnen geven in de eigenschappen waaraan een goede aannemer dient te voldoen.

Indien u op zoek bent naar een betrouwbare en professionele partij voor reparatie- of renovatiewerkzaamheden, dan bent u bij Mansbouw Dordrecht aan het juiste adres! Bij ons staan kwaliteit en vakmanschap voorop. Zo bent u verzekerd van het beste eindresultaat. Daarnaast zorgen wij altijd, samen met u, voor een oplossing die optimaal aansluit bij uw wensen en behoeften. Voor meer informatie of vragen kunt u gerust contact opnemen. Wij helpen u graag verder!

2018-09-03T14:22:00+00:00Categories: Aannemer|Tags: , , |