Wat zijn de gemiddelde kosten van een aanbouw aan uw woning?

Heeft u het gevoel dat u te maken heeft met een chronisch ruimtegebrek in uw woning? Struikelt u steeds maar weer over de tassen van uw kinderen, tientallen paren schoenen of andere spullen? In zo’n geval had u wellicht graag wat meer ruimte ter beschikking gehad. Toch kunt u om meerdere redenen liever niet willen verhuizen. Gelukkig kan een aanbouw de ideale oplossing zijn. Daarmee creëert u namelijk ruimte en zijn uw problemen verleden tijd. Maar wat kost een aanbouw nu eigenlijk? Waar hangt dat van af? En waar dient u rekening mee te houden? In dit artikel leggen we het u uit.

Waar hangt het vanaf?

De prijs van een aanbouw hangt natuurlijk van veel verschillende factoren af. Zo gaat het er natuurlijk om hoe groot de door u gewenste aanbouw is, welke materialen er gebruikt dienen te worden en of u nog andere specifieke wensen heeft. Dit alles bij elkaar resulteert in een plan voor uw aanbouw waarna de aannemer u een offerteprijs aan kan bieden. Uiteraard is het van belang dat het plaatsen van uw aanbouw zorgvuldig gebeurt. Zo voorkomt u eventuele problemen en bent u er van verzekerd dat uw aanbouw naadloos overloopt in de rest van uw woning. U kunt hierbij uiteraard kiezen of u een aanbouw wenst in de gehele breedte van de woning of bijvoorbeeld slechts in een bepaald deel.

Waar dient u rekening mee te houden?

Wanneer u een aanbouw laat plaatsen is dit uiteraard een flinke klus. Dat betekent dat er enige weken werkzaamheden zullen plaatsvinden in en rond uw huis. Houd daar dus rekening mee wanneer u een aanbouw overweegt. De winterperiode is bijvoorbeeld misschien niet het ideale moment om uw aanbouw te laten plaatsen. Tegelijkertijd is het verstandig om goede afspraken te maken met de aannemer en deze op papier te zetten. Zo voorkomt u misverstanden en is voor beide partijen precies helder wat er gaat gebeuren.

Daadwerkelijke kosten?

Zoals eerder vermeld hangen de kosten van een aanbouw sterk af van een aantal factoren. Echter wanneer u een aanbouw wenst aan een gemiddeld rijtjeshuis moet u denken aan een bedrag van 20.000,- euro. In dit geval gaat het dan vaak om een aanbouw van 4 meter breed bij 3 meter diep waarbij het gehele bouwproces tot in de puntjes uitgevoerd wordt. De aanbouw sluit dan naadloos aan op uw woning en voldoet aan alle woningbouweisen. Zie een aanbouw daarom als een goede investering in uw woning!

Indien u geïnteresseerd bent in de daadwerkelijke kosten voor een aanbouw aan uw woning dan raden wij u aan om even contact met ons op te nemen. Wij komen dan indien gewenst persoonlijk bij u langs en kijken samen met u naar de mogelijkheden!