De beste timing voor uw verbouwing vindt u zo

Is uw woning toe aan een verbouwing? Dit is vaak een ingrijpend proces. Maar door op de juiste manier te plannen en voorbereiden, kunt u een hoop onverwachte verrassingen en spanningen voorkomen. Aan de hand van drie stappen, helpen wij u op weg met het vinden van de juiste timing voor een verbouwing.

Voorbereiding

Het klinkt wellicht wat voor de hand liggend, maar zorg altijd voor een duidelijk overzicht wat er allemaal moet gebeuren. Zodra u hier een duidelijk beeld van heeft, kunt u een schatting maken hoe lang de verbouwing gaat duren. Plan dit liever wat te ruim. In vele gevallen duurt een complete verbouwing langer dan van te voren wordt gedacht. Houd daarnaast ook rekening met uw budget. Ook hierbij komt het regelmatig voor dat sommige kosten duurder uitvallen. Denk hierbij bijvoorbeeld wanneer u tijdens de verbouwing op dingen stuit, die u vooraf niet had meegerekend.

Let op! Zorg altijd op tijd voor de juiste vergunningen en laat u waar nodig adviseren. U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk hiervoor. Ook wanneer er geen vergunning nodig is, moet u een verbouwing melden bij de gemeente.

Samenwerking

Wanneer u een duidelijk beeld heeft van de werkzaamheden, tijdsplanning en budgettering, kunt u op zoek naar de juiste partijen om mee samen te werken. Kies deze zorgvuldig uit; een goede samenwerking zorgt altijd voor het beste resultaat. Vergelijk verschillende offertes en zorg ervoor dat de aannemer precies weet wat er van hem verwacht wordt. Meer tips voor het vinden van de juiste samenwerkingspartijen? Al eerder plaatsten wij een checklist voor het uitkiezen van een juiste aannemer. Zo weet u zeker dat u kiest voor een geschikte aannemer.

Planning

Nu u de juiste voorbereiding heeft getroffen voor uw verbouwing, kunt u het moment gaan bepalen. Doe dit altijd in overleg met alle betrokken partijen. Factoren waar u rekening mee moet houden voor het vaststellen van het juiste moment, hangen af van hoe ingrijpend de verbouwing is. De weersomstandigheden hoeven voor een verbouwing in principe geen belangrijke factor te zijn. Wel is het belangrijk dat u voldoende bereikbaar bent tijdens uw verbouwing. Dit zorgt voor een fijnere samenwerking met alle betrokken partijen.

Tip: indien nodig, zorg altijd voor een tijdelijke verblijfsplaats. Bij ingrijpende verbouwingen is dit een must, maar ook wanneer het gaat om kleinere ingrepen is dit geen verkeerd idee. Niemand zit graag de hele dag tussen het stof en in de herrie.

Uiteraard kunnen wij van Mansbouw Dordrecht u ook helpen bij de voorbereidingen van uw verbouwing. Voor al uw vragen kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord en zijn u uiteraard ook graag van dienst bij alles wat met bouwwerkzaamheden te maken heeft.