Met een dakopbouw creëert u ruimte zonder dat u hoeft in te leveren op uw tuin. Het grote verschil met een aanbouw is dat er meer ruimte bijkomt in de hoogte van het huis, en niet in de lengte of breedte. Dit doen we door het ophogen van de zolder op een schuin dak of het plaatsen van een nieuwe etage. Mansbouw Dordrecht helpt u graag met het uitvoeren van deze klus.

Verschillende soorten dakopbouw

Standaard dakopbouw

Voor woningen met een plat dag kan een dakopbouw ideaal zijn. Zo kunt u een extra verdieping toevoegen aan uw woning. Het is ook mogelijk om een dakopbouw op een deel van een plat dak te plaatsen. Zo kunt u bijvoorbeeld een dakterras creëren.

Nokverhoging en -verlegging 

Door middel van een nokverhoging is het mogelijk om de zolder te vergroten. Vaak hebben huizen met een zadeldak te weinig ruimte op zolder om er te staan. Door de nok te verhogen creëert u meer ruimte en is het mogelijk om een extra slaapkamer in te richten.

Afwerkingen dakopbouw

Als de dakopbouw staat is de klus nog niet volledig afgewerkt. Ook het aanleggen van elektra, waterleidingen, het plaatsen van nieuwe deuren en kozijnen zijn klussen die gedaan moeten worden voordat u kunt genieten van uw opbouw. Het afwerken van de dakopbouw is een goede manier van kostenbesparing wanneer u zelf handig bent.

Is er een vergunning nodig voor een dakopbouw?

In Dordrecht kan het nodig zijn om een vergunning aan te vragen voor een dakopbouw. Dit is echter wel afhankelijk van de situatie. Zo kan de hoogte van de dakopbouw en de plaats waar de opbouw wordt geplaatst (voor- of achterzijde van het huis) invloed hebben op de vergunningsaanvraag. Mansbouw Dordrecht helpt u graag met het aanvragen van de vergunning zodat u daar geen omkijken naar heeft.

Mansbouw Dordrecht

Mansbouw Dordrecht heeft al jarenlang ervaring in het plaatsen van een dakopbouw in Dordrecht in omstreken. Zo weet u zeker dat uw dakopbouw professioneel en vakkundig wordt geplaatst. Meer weten over onze aanpak of wilt u een offerte op maat? Neem contact met ons op.

Neem contact met ons op