Uw badkamer in Dordrecht verbouwen of verbeteren? Droomt u van een nieuwe badkamer met stortdouche, ligbad of zelfs een jacuzzi? Mansbouw Dordrecht denkt graag met u mee over de verbouwing die voldoet aan al uw wensen. Wij kunnen de verbouwing van uw badkamer van A tot Z uit handen nemen.

Badkamer renoveren

Een badkamer verbouwen hoeft niet duur te zijn. Door kleine aanpassingen te doen kunt u uw badkamer renoveren zonder veel geld uit te geven. Het is natuurlijk ook mogelijk om uw hele badkamer te verbouwen. Deze kosten zijn logischerwijs een stuk hoger dan alleen wat aanpassingen.

5 Tips badkamer verbouwen

Het verbouwen van een badkamer neemt wat stress met zich mee. Deze 5 tips zorgen voor een soepelere en gemakkelijkere verbouwing.

  • Spaar voor uw droombadkamer

Niet een van de leukste tips om te horen maar wel één van de slimste. U moet namelijk 100% tevreden zijn en niet genoegen nemen met een andere goedkopere badkamer. Bovendien moet een badkamer goed afgewerkt worden en daar moet niet op bezuinigd worden.

  • Indeling van de badkamer

Eigenlijk is dit de eerste stap wanneer u een badkamer wilt verbouwen. Uw huidige badkamer zal al een logische indeling hebben. Als u toch een andere indeling wilt is het belangrijk om rekening te houden met het te verleggen leidingwerk.

  • Laat oude materialen zitten

Het is niet altijd nodig om een compleet nieuwe badkamer aan te schaffen. Sommige materialen in de huidige badkamer zijn wellicht nog steeds goed genoeg om mee te nemen naar de volgende badkamer.

  • Denk om uw budget

Let goed op aanbiedingen bij sanitairwinkels. Er is namelijk altijd wel ergens een mooie aanbieding te vinden maken waarmee u geld bespaart.

  • Kies voor goede vaklui

Kies altijd voor een goede en betrouwbare aannemer. Luister naar de aanbevelingen van andere of vraag naar voorbeelden van oudere projecten. Zodra u een betrouwbare partner heeft gevonden is het namelijk makkelijker overleggen en kunt u tussentijds bijsturen.

Kosten Badkamer

Bij de totale kosten van de badkamer moet u denken aan het aanschaffen van sanitair, de kranen, armaturen, tegelwerken en installaties. Cruciaal voor een badkamer is de ventilatie. Inpandige badkamers hebben geen raam naar buiten waardoor er een goede installatie aanwezig moet zijn.

Het is mogelijk om de kosten te drukken. Door het sloopwerk zelf te doen bespaart u veel geld. Het verwijderen van het bad, afhakken van oude tegels en het verwijderen van de schrootjes van het plafonds kunnen de kosten op het verbouwen van een badkamer besparen.

Ook door het kijken naar bijvoorbeeld een opbouwdouche in plaats van een inloopdouche bent u in veel gevallen goedkoper uit omdat dit makkelijker in te bouwen is.

De prijzen zijn afhankelijk van uw wensen en indeling van de badkamer. Als de indeling zodanig veranderd kunnen de kosten hoger uitvallen. Het plaatsen van regendouche is lastig werk en niet iedere badkamer leent zich daarvoor, de kosten zijn daarom ook hoger. Maar ook het plaatsen van vloerverwarming in plaats van radiatoren brengen hogere kosten met zich mee. Voor een prijsindicatie kunt u het beste een offerte aanvragen.

Hoe lang duurt een verbouwing?

Het inbouwen van een nieuwe badkamer in de bestaande ruimte duurt meestal 2 tot 3 weken. Een renovatie is vaker kleinschaliger en kan binnen 1 week al klaar zijn.

Mansbouw Dordrecht

Mansbouw Dordrecht heeft als specialist al vele badkamerprojecten in Dordrecht en omstreken succesvol opgeleverd. Wij kijken graag met u naar de mogelijkheid om uw badkamer te verbouwen of renoveren en maken een ontwerp op maat. Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Neem contact met ons op