Creëer meer ruimte met een aanbouw aan uw woning: 3 voordelen

In vergelijking met veel andere landen leven we in Nederland over het algemeen in kleine woningen. Gemiddeld heeft een Nederlander 64 vierkante meter woonoppervlakte tot zijn of haar beschikking. Veel Nederlanders zouden dan ook graag wat ruimer willen wonen. Wanneer u een koopwoning heeft hoeft u daarvoor gelukkig niet meteen te verhuizen. In veel gevallen is het namelijk mogelijk om met een aanbouw meer ruimte te creëren. Een goede aannemer kan deze voor u realiseren. Twijfelt u nog of een aanbouw iets voor u is? Wij zetten de drie belangrijkste voordelen voor u op een rij.

1. Meer woonoppervlakte creëren

Het meest voor de hand liggende en belangrijkste voordeel is dat u met een aanbouw meer woonoppervlakte creëert. In Nederland zijn de zomers helaas kort, waardoor we veel tijd in huis doorbrengen. Wanneer u een ruime tuin heeft, kan het daarom lonen om een deel van die tuin op te offeren om extra woonruimte te creëren. Doordat de aanbouw meestal dezelfde loophoogte heeft als de rest van uw huis, krijgt u er een geheel nieuwe, functionele woonruimte bij. Zo kunt u bijvoorbeeld een nieuwe, ruime keuken aanbouwen of wellicht wilt u een slaapkamer realiseren op de begane grond? De mogelijkheden zijn in de meeste gevallen eindeloos!

2. De waarde van uw woning verhogen

Natuurlijk, u kiest op de eerste plaats voor een aanbouw om uw eigen wooncomfort te verhogen. Misschien vindt u de woonkamer veel te klein of ergert u zich aan uw smalle keuken. Dit zijn echter ook zaken waar potentiële kopers op af zouden kunnen knappen. Door het plaatsen van een aanbouw en het realiseren van uw eigen woonwensen, vergroot u dus ook uw kansen op de woningmarkt. Niet alleen wordt uw woning veel aantrekkelijker voor potentiële kopers, ook de waarde ervan stijgt. Voor elke vierkante meter woonoppervlakte moet immers betaald worden. Hoe meer woonruimte u creëert, hoe voordeliger dit meestal is voor uw woningwaarde. In de meeste gevallen verdient u de gedane investering dan ook terug bij het verkopen van uw huis.

3. Extra wooncomfort

Naast meer woonoppervlakte en een hogere woningwaarde, creëert u met een aanbouw ook altijd meer wooncomfort. Binnen de mogelijkheden van uw tuin en woning, kunt u immers zelf bepalen aan wat voor type ruimte u behoefte heeft. Bovendien geeft meer ruimte ook vaak letterlijk meer comfort, doordat u bijvoorbeeld ruimere meubels kunt plaatsen en meer opbergruimte kunt creëren. Zo voelt u zich gegarandeerd nog meer thuis in uw eigen huis!

Wilt u meer informatie over het plaatsen van een aanbouw? Of bent u op zoek naar een aannemer die u daarbij kan helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag verder!